Een lekkere maaltijdsalade die alles bevat wat je nodig hebt. De avocado goede vetten die goed zijn voor de cholesterol en de lever. De spinazie zorgt voor de vitamines en mineralen. Tot slot zorgden de (vegetarische) kipstukjes ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Kortom een echte powersalade!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 400 gr spinazie
- 2 courgette
- 2 avocado
- 12 st. zongedroogde tomaatjes (op waterbasis)
- 400 gr (vegetarische) kipstukjes
- 50 gr pijnboompitten
- 2 el Provençaalse kruiden
- 2 el olie
- 8 el Kiooms witte wijnazijndressing
Benodigdheden
- Serveerschaal
Bereidingswijze:
1. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.
2. Was de courgette, snijd in blokjes en bestrooi de Provençaalse kruiden erover. Bestrooi de (vegetarische) kipfiletblokjes met peper en zout.
3. Verhit in de koekenpan de olie, bak de courgette zacht en de kipfiletblokjes gaar. Meng in een kom de courgette, kipfiletblokjes, avocado, zongedroogde tomaatjes samen met de Kiooms witte wijnazijndressing. Laat de ingrediënten tot verder gebruik staan.
4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie en laat ze afkoelen.
5. Verdeel de spinazie over de serveerschaal. Schep de overige ingrediënten erover en garneer de salade met de pijnboompitten.
Reactie plaatsen
Reacties