Gravlaks-dillesaus
Tartines met gerookte zalm
Voor 8 porties
Een tartine is leuk om te serveren als borrelhapje.
1 bruine stokbrood
1 komkommer
100 g gerookte zalm
8 tl Gravlaks-dille saus
Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de stokbrood in dunne plakjes. Smeer de dille saus dun op het brood. Leg dunne stukjes zalm en komkommer erop.
Komkommersalade
Voor 4 personen
Men kent veel varianten op de klassieke komkommersalade. Wij hebben onze eigen variant erop gemaakt.
1 komkommer
1 lente ui
1 kleine hand verse dille, in kleine stukjes
8 el Gravlaks-dille saus
Schil de komkommer en snijd ‘m met een dunschiller in lange repen. Verdeel de reepjes over vier schaaltjes. Zet de schalen in de diepvries (20 min), tot de repen hard beginnen te worden. Haal de komkommer uit de diepvries, giet de gravlaks-dillesaus erover. Garneer de salade met verse dille om het kruid te accentueren.