Frisse salade met gebakken champignons en Balsamico
Je kunt met de seizoengroente van januari een lekkere salade maken. Bijvoorbeeld met veldsla. Het bevat veel vitamine C en carotenen die goed zijn voor je huid. Ook bevat het omega-3 vetzuren (0,25g/100g) dat relatief hoog is voor groente. Eet je 100 gram veldsla dan behaal je al 12% van de dagelijkse hoeveelheid omega-3 (van plantaardige oorsprong). Zo start je het nieuwe jaar gezond en duurzaam.
Ingrediënten voor 1 salade:
- 1 zak (85 gr) veldsla
- 1 handvol spinazie
- 1 bakje champignons
- 1 ui
- 100 gr feta
- 1 teentje knoflook
- 1 el Kiooms donkere Balsamico
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Bak de uien, knoflook en champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Brokkel ondertussen de feta in stukjes en verdeel de veldsla, de spinazie en de feta over de borden. Garneer met de champignons-ui mengsel. Maak de salade af met onze Kiooms donkere Balsamico.