Knoflookdressing

Bloemkoolsalade met granaatappelpitjes

Voor 4 personen

Een gezonde lunchsalade die ongeveer 250 kcal bevat.

Ingrediënten:

  • 100 g granaatappelpitjes
  • 40 g amandelschaafsel
  • 1 bloemkool
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 4 el knoflookdressing
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bloemkool tot kleine bloemkoolroosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de ui in halve ringen en leg ze tussen de roosjes. Besprenkel de groente met de olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Rooster de groente ca. 20 min. totdat de groente goudbruin is. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de munt en de peterselie fijn. Voeg in een schaal de ingrediënten bij elkaar en schenk de knoflookdressing erover.

Rucola met croutons

Voor 4 personen

Een frisse salade die goed past bij Arabische gerechten.

Ingrediënten:

  • 250 g kerstomaten
  • 4 kleine handen croutons
  • 1 rode paprika
  • 75 g rucola
  • 200 g feta
  • 8 el knoflookdressing

Bereidingswijze:

Snijd de paprika in reepjes en halveer de kerstomaten. Meng in een kom de groente met de rucola en de feta. Voeg de dressing en meng alles met elkaar. Serveer de salade en verdeel de croutons.

Griekse salade

Voor 4 personen

Een frisse salade die past  bij een barbecue of een vleesmaaltijd.

Ingrediënten:

  • 2 gele paprika’s, in blokjes
  • 2 el zwarte olijven, ontpit in stukjes
  • 4 middelgrote rijpe tomaten, in blokjes snijden
  • 2 el groene olijven, ontpit in stukjes1 krop veldsla, in stukjes scheuren
  • 250 g fetakaas, in blokjes
  • 1 komkommer geschild, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden
  • 8 el knoflookdressing

Bereidingswijze:

Voeg in een schaal de gesneden ingrediënten bij elkaar. Schenk de knoflookdressing over de salade en meng deze er goed door.
Naar smaak zout en peper toevoegen.