Een lekker veganistisch basisgerecht die je naar smaak kan uitbreiden. Bruine bonen zijn peulvruchten die goede koolhydraat- en eiwitvervanger zijn. Ze bevatten veel verschillende mineralen als ijzer, koper, mangaan, kalium en foliumzuur.
Ingrediënten
voor 2 personen
- 150 gr zilvervliesrijst
- 250 gr diepvries spinazie (fijn gesneden)
- 200 gr bruine bonen (uit blik)
- 70 gr tomatenpuree
- 500 ml water
- 1 groentebouillon (optioneel zero salt)
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- ½ el kerriepoeder
- ½ komkommer
- 3 el Kiooms knoflookdressing
Benodigdheden
- Dunschiller
- Zeef
- Wok/koekenpan
Bereidingswijze:
1. Snijd de komkommer met de dunschiller in dunne plakjes en meng dit met de knoflookdressing. Laat het staan tot gebruik.
2. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en bak de ui glazig in ca. 6 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak dit 2 min mee. Roer de tomatenpuree erdoor.
3. Voeg de rijst, de groentebouillon en water toe – breng het aan de kook en laat het op middelhoog vuur ca. 25 min koken. Roer af en toe.
4. Verwarm de diepvries spinazie. Doe de bruine bonen in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Voeg de bonen de laatste 4 min toe aan de tomatenrijst. Voeg naar smaak peper en smaak toe.
5. Meng de spinazie door de tomatenrijst en serveer met de komkommer.
Reactie plaatsen
Reacties